Vælg den helt rigtige ammepude til din baby

En ammepude kan i den grad gøre underværker for amningen af den nyfødte. For mange mødre er amningen af deres barn en af de vigtigste og mest nære oplevelser. Samtidig er det vigtigt for barnet at få den rigtige næring, og ikke mindst den medfølgende tryghed, fra sin mor. Amning er dog ikke lutter lagkage, men kan sagtens blive hårdt i længden. Derfor findes ammepuden som et fantastisk hjælpemiddel, alle kan få stor glæde af. Faktisk så meget, at den er et absolut ‘must have’ for enhver forældre.

Hvorfor er en ammepude vigtig?

Babyer skal ofte ammes mange gange i døgnet – både om dagen og om natten. Og det bliver hurtigt hårdt for moren at løfte sin baby på den måde. Dette kan lede til spændinger og muskelsmerter i arme, skuldre og nakke. En ammepude er en fantastisk måde at aflæste barnets vægt på, ved at babyen ligger på ammepuden i stedet for direkte på dig. På den måde forbliver amningen en positiv oplevelse, hvor du kan fokusere på nærheden mellem dig og din baby.

Selv hvis du ikke ammer, men i stedet giver flaske til din baby, er en ammepude et godt hjælpemiddel. Her skal både baby og flaske holdes, og det kan derfor også være ganske hårdt for kroppen i længden. En ammepude kan altså også sagtens bruges af dem der ikke ammer i ordets bogstaveligste forstand.

Hvornår skal jeg købe en ammepude?

Mange tror måske, at ammepuden kun kan bruges når babyen er blevet født. Dette passer dog overhovedet ikke, da en ammepude faktisk kan bruges til flere forskellige formål.
Det er ofte en god idé at anskaffe sig en ammepude, allerede under graviditeten. Ammepuden kan nemlig fungere fantastisk godt som støtte til den store mave. Særligt er den god at have mellem knæene, til når man skal sove om natten. Derudover kan den bruges som støtte til lænd eller mave når man sidder op. En ammepude af god kvalitet vil sagtens kunne klare at blive brugt af både mor og barn på denne måde.

De bedste ammepuder

Og hvordan finder man så en ammepude af god kvalitet? Hvis man ønsker en ammepude der kan holde sin form længe, kan man med fordel vælge én med Fossflakes som fyld. Dette fyld har en unik evne til at holde på luften mellem flagerne, og puden vil derfor hverken blive flad eller miste sin spændstighed. Man kan altså med god samvittighed selv bruge ammepuden som støtte og aflastning under graviditeten, da den stadig vil holde sin form til babyen bliver født og skal ammes. Et godt eksempel på en ammepude med fyld af Fossflakes er denne ammepude fra Nørgaard Madsen, der fås i 5 forskellige mønstre, der alle har matchende sengetøj og sengerand, som også kan findes på siden.

Vil man gerne have en lidt større ammepude, er vores ammepuder fra Nordic Leaf fantastiske. De er hele 130 cm lange og fås i 3 forskellige yndige farver på vores hjemmeside. Fordi de er så store, kan de være ekstra gode at sove med under graviditeten. Derudover kan de også bruges til støtte og afgrænse den lille, når der bliver leget på gulvet.

 

På babysutten.dk går vi meget op i kvalitet, og alle vores ammepuder har et betræk af 100% bomuld. Derudover de alle sammen OEKO-TEX standard 100 certificeret.

Der er lukket for kommentarer.